Przejdź do treści

Narzędzia
dostępności

X

Ser parzony

12.00 zł

Tagi: ser parzony

Ser ten idealnie nadaje się do topienia, do zapiekanek, ale i na kanapkę. 


- dobre źródło pełnowartościowego białka;

- charakteryzuje się wysoką zawartością wapnia i fosforu;

- źródło cynku i selenu oraz witaminy B12, która ma dobroczynny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego oraz bierze udział w produkcji czerwonych krwinek, co zapobiega wystąpieniu anemii;

- źródło witaminy B2, która bierze udział w procesach przemiany materii;

- źródło witaminy A, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania narządu wzroku i układu odpornościowego, a także ma korzystny wpływ na skórę.

Specyfikacja
Skład mleko krowie pełnotłuste, bakterie (typu M), podpuszczka mikrobiologiczna, sól
Wartości odżywcze w 100 g produktu Wartość energetyczna: 1061 kJ / 254 kcal Tłuszcz: 16,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11,0 g Węglowodany: 1,5 g, w tym cukry 1,5 g Białko: 25 g Sól: 0,8 g

Napisz opinię

Zaloguj się lub Załóż konto.