Ser podpuszczkowy „Agatta” czerwona
9.00 zł
- Producent: Gospodarstwo Rolne Anna Guss
- Kod produktu: AnGu
- Sprzedawca: Gospodarstwo Rolne Anna Guss
- Skontaktuj się ze sprzedawcą
- Dostępność: 16
- Zawartość: 130g
Serek „Agatta” czerwony – serek kwasowo-podpuszczkowy (kanapkowy), w posypce z ziół (papryczka chilli, pomidory, czosnek, cebula, pieprz biały i pietruszka). Jest to ser idealny na kanapki jak i na imprezowe przystawki. Delikatny w konsystencji i wyrazisty w smaku.
- źródło wysokowartościowego białka zawierającego praktycznie wszystkie aminokwasy egzogenne w ilości pokrywającej zapotrzebowanie dorosłego człowieka;
- źródło witamin z grupy B, głównie B2 , B6 i B12;
- charakteryzuje się wysoką zawartością wapnia i fosforu;
- źródło kwasu linolowego (CLA) i sfingolipidów, którym przypisuje się działanie antynowotworowe;
- bogate źródło bioaktywnych peptydów wykazujących korzystne działanie w przebiegu nadciśnienia tętniczego;
Specyfikacja | |
Skład | mleko krowie pasteryzowane, bakterie (typu ALFA 3), podpuszczka mikrobiologiczna, sól, przyprawy |
Wartości odżywcze w 100 g produktu | Wartość energetyczna: 674 kJ / 161 kcal Tłuszcz: 11,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,54 g Węglowodany: 3,0 g, w tym cukry 3,0 g Białko: 12,7 g Sól: 0,1 g |