Boczek
wędzony, potocznie uznany za tłusty kawałek mięsa, nasz boczek jest tylko i
wyłącznie wędzony nie parzony, w naszej Manufakturze wszystkie wędzonki maja
podobny okres prz..
Boczek
wędzony, potocznie uznany za tłusty kawałek mięsa, nasz boczek jest tylko i
wyłącznie wędzony nie parzony, w naszej Manufakturze wszystkie wędzonki maja
podobny okres prz..
Kabanosy
w roku 2019 zdobyły wyróżnienie w konkursie „ Nasze kulinarne dziedzictwo –
Smaki regionów”, wytwarzamy je z karkówki co nadaje im niepowtarzalnego smaku
aromat kminku ..
Kabanosy
w roku 2019 zdobyły wyróżnienie w konkursie „ Nasze kulinarne dziedzictwo –
Smaki regionów”, wytwarzamy je z karkówki co nadaje im niepowtarzalnego smaku
aromat kminku ..
Ligawka
to nasz sztandarowy wyrób, często mylona z Ligawą wołową, nic bardziej mylnego.
Znajduje się pomiędzy górną i dolna zrazówką. Mały mięsień charakteryzujący się
kruchości..
Parówki cienkie nadziane
są w jelito cienkie baranie w odróżnieniu od konkurencji produkujemy je
wyłącznie z mięsa, mianowicie z golonki i odrobiny tłustego mięsa. Dodajemy..
Parówki cienkie nadziane
są w jelito cienkie baranie w odróżnieniu od konkurencji produkujemy je
wyłącznie z mięsa, mianowicie z golonki i odrobiny tłustego mięsa. Dodajemy
tylk..
Piwoszki nasza własna nazwa jak sama wskazuje po ususzeniu
wyśmienicie nadają się do weekendowego piwka lub imprezy u znajomych jako
przekąska, odrobinę pikantniejsza wersja kaba..
Piwoszki nasza własna nazwa jak sama wskazuje po ususzeniu
wyśmienicie nadają się do weekendowego piwka lub imprezy u znajomych jako
przekąska, odrobinę pikantniejsza wersja kaba..
Polska pieczona najbardziej tradycyjna kiełbasa wytwarzana w
naszym regionie. Grubo rozdrobniona z ziarnami gorczycy, wędzona zimnym dymem ok. 10 h, drzewem oraz trociną
ol..
Polska pieczona najbardziej tradycyjna kiełbasa wytwarzana w
naszym regionie. Grubo rozdrobniona z ziarnami gorczycy, wędzona zimnym dymem ok. 10 h, drzewem oraz trociną
ol..