Przejdź do treści

Narzędzia
dostępności

X

Krakowska 1 kg

47.00 zł

Tagi: Krakowska

Kiełbasa krakowska w naszym wydaniu wyróżnia się na rynku brakiem jakichkolwiek wypełniaczy, a konserwanty ograniczają się do soli peklującej i askorbinianu sodu. Specjalnie wyselekcjonowane elementy mięsa wieprzowego są peklowane na sucho, w samej soli. Następnie są grubo mielone, formowane, gotowane i wędzone w tradycyjny sposób, zwykle nad drewnem olchowym. To nadaje jej charakterystycznego aromatu. Ten wyrób jest w osłonce białkowej- niejadalnej, w batonach o dł. 20-35 cm.

Specyfikacja
Wartości odżywcze w 100 g produktu Wartość energetyczna: 1181,7 kJ / 284,88 kcal Tłuszcz: 23,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,28 g Węglowodany: 0,68 g, w tym cukry 0,4 g Białko: 18,34 g Sól: 2,3 g Zawartość wody: 54,70 g Popiół: 3,08 g

Napisz opinię

Zaloguj się lub Załóż konto.