Przejdź do treści

Narzędzia
dostępności

X

Szynka dojrzewająca w ziołach 0,4 kg

27.00 zł

Tagi: Wędliny tradycyjne

Proces produkcyjny przebiega w dwóch fazach. W pierwszym okresie produkt leżakuje natarty aromatyczną mieszaniną  przypraw przez około 2 tygodnie. W czasie całego okresu szynka jest  przekładana co kilka dni, do momentu uzyskania wewnątrz mięsa właściwej barwy i słoności.  Następny etap to dojrzewanie które odbywa się kolejne 3 tygodnie. W tym czasie szynka dojrzewająca jest kilkakrotnie wędzona dymem zimnym do uzyskania właściwej barwy. Dzięki temu procesowi jest ona pyszna oraz pełna zdrowych składników odżywczych. Idealna do kanapek, sałatek, samodzielnego podania.

Szynka ta zawiera dużo, wysokiej jakości, łatwo przyswajalnego białka, a także witaminy z grupy B, żelazo, cynk.

skład: mięso wieprzowe, sól, przyprawy naturalne


Napisz opinię

Zaloguj się lub Załóż konto.