O sprzedawcy
Nasze kilkuhektarowe gospodarstwo zajmuje się uprawą ziół m.in. lawendy lekarskiej oraz warzyw i pradawnych zbóż. Dużą uwagę zwracamy na wysoką biodostępność składników pokarmowych w naszych uprawach. Sami zwracamy dużą uwagę na jakość produktów spożywczych i ich zdrowy skład. Dlatego w 2019 roku zdecydowaliśmy się na uprawę metodami ekologicznymi.
Jesteśmy certyfikowanym gospodarstwem ekologicznym zarejestrowanym pod nr PL-EKO-07-19049.
Nasze pola usytuowane są z dala od ruchliwych dróg w otoczeniu trzech jezior, łąk i lasów w samym sercu żyznych Kujaw.
Płody rolne takie jak warzywa i zioła polecamy jako surowe. Z przyjemnością zamykamy je też w słoiczkach w formie syropów i przetworów warzywnych takich jak np. ogórki kiszone i konserwowe, buraczki marynowane i ćwikłowe, syrop lawendowy.
Asortyment zmienia się w zależności od tego co mamy aktualnie na polu. Z lawendy robimy pachnące saszetki i ozdoby.
Latem zapraszamy również do odwiedzin.