Przejdź do treści

Narzędzia
dostępności

X

Jan Chabowski

Nasze gospodarstwo położone jest w Strzelcach Dolnych. Mikroklimat  Doliny Wisły sprawia, że owoce i warzywa, które uprawiamy mają wyjątkowy smak. Naszą wizytówką są „Powidła strzeleckie” ze śliwki węgierki,  których tradycja wytwarzania w naszej rodzinie sięga dziesięcioleci.  Tajemnica tego smakołyku tkwi w sposobie wytwarzania – smażone są w kotłach kuprowych  na wolnym powietrzu. Powidła te zostały docenione w roku 2019, kiedy zdobyły pierwsze miejsce w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo ".

Naszą działalność prowadzimy w ramach rolniczego handlu detalicznego. Uprawiamy warzywa i owoce, które następnie przetwarzamy. Upodobanie do tradycji nie wyklucza otwartości na nowe  smaki, dlatego zajęliśmy się również uprawą mini kiwi. 


Wyświetlono: 1 do 1 z 1 (1 stron)