Wszystkie kategorie
Od kilku lat zajmujemy się hodowlą bydła rasy Highland Cattle. Rasa ta żyje cały rok na wolnym powietrzu. Latem żywi się trawą i ziołami, a zimą sianem i słomą. Nasza hodowla znajduje się w Wenecji na Pałukach. Nasze stado wypasa się na łąkach sięgających aż do XIII wiecznych ruin zamku weneckiego.
Dzięki zapewnieniu odpowiednich warunków środowiskowych
zwierzętom, a także dbałości o minimalizowanie stresu przy samym pozyskaniu
mięsa z dorosłych sztuk, uzyskujemy wołowinę o wyjątkowych walorach kulinarnych i
zdrowotnych.
Proponujemy Państwu
wołowinę wysokiej jakości z bydła rasy Highland Cattle. Wyjątkowe walory
zdrowotne wynikają z mniejszej zawartości tłuszczu oraz
cholesterolu.
Ma na to wpływ życie na wolnym
wybiegu, powolny wzrost bez stosowania pasz przemysłowych oraz antybiotyków.
Rasa ta, z uwagi na uwarunkowania genetyczne, jest odporna na choroby oraz
cechuje się długowiecznością.
Odmienny, a zarazem niepowtarzalny smak naszej wołowiny, pachnącej trawą i ziołami, jest idealnym wstępem do przyrządzenia wyjątkowych potraw.